Què és pels Pandes la Pau?

Mirant les xarxes socials he trobat una reflexió sobre el dia de la PAU que m’agradaria compartir amb vosaltres, és del Joan Turu i diu:

 

Cada 30 de gener se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau però, quin concepte de pau ensenyem? Quin concepte de pau tenim? La pau és només viure sense guerres? Sense barallar-nos al pati? Si algú no té un plat a taula, podem parlar de pau? Si dues persones del mateix sexe no poden anar tranquil·lament pel carrer agafades de la mà, podem parlar de pau? Si una dona no pot tornar tranquil·la de nit a casa, podem parlar de pau? Hi ha una violència molt evident, molt visible, les guerres. Hi ha morts, sang… Però què fem amb les milers de violències no tan evidents aparentment però que provoquen també dolor i desigualtat? No creieu que seria genial educar per a la pau en el sentit més ampli? Una pau que no pogués ser si no va acompanyada de justícia social, llibertat, respecte, igualtat d’oportunitats, Drets Humans…

M’ha fet pensar molt i he pensat que els hi feia als Pandes una pregunta: Què és per vosaltres la PAU? Pregunta difícil si ho pensem un moment… doncs hem convidat als nens i nenes de 1r a participar amb nosaltres en aquesta reflexió i la veritat és que poc a poc, grans i petits tots s’atrevien a donar el seu punt de vista sobre la PAU.

Estem molt contentes amb el resultat, i la veritat és que hem trobat un punt comú… RESPECTE.

Aquí us deixo una petita mostra. Moltes gràcies per aquests moments i seguim creixent.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *